Такого ніжного пляшка я ще не їла! Тепер мій улюблений пляцок «Вишнево-макова панянка»

by admin

Дуже ніжний і оригінальний пляцок. Люблю цей рецепт, Вам також дуже сподобається. Просто і швидко

Інгредієнти:

Тісто:

  • 8 яєць (окремо білок і жовток)
  • 100 гр. борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 150 гр. маку
  • 70 гр. кокосової стружки
  • 100 гр. цукру

Вишневий прошарок:

  • 500 гр. вишень (якщо заморожені, розморожувати не треба)
  • 150-200 гр. цукру
  • 1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • трішки води

Сирна начинка:

  • Крем сирковий
  • 500 гр. сиру кисломолочного
  • 50-100 гр. молока (холодного кип’яченого) – залежить від вологості сиру
  • 100-150 гр. цукру
  • 500 гр. вершків жирних
  • чорниця (за бажанням)

Помадка:

  • 100 гр. білого шоколаду
  • 50 мл. вершків

Додатково для прикраси:

  • 100 мл. вершків
  • Мак
  • Кокосова стружка
  • Вишні

Приготування:

Тісто:

Білки збиваю міксером до піни, додаю цукор, збиваю.

Додаю жовтки, збиваю міксером.

Змішую борошно з маком, кокосовою стружкою та розпушувачем. Додаю до тіста, перемішую.

Викладаю тісто на форму, випікаю таких два коржа при температурі 180, приблизно 20 хвилин.

Вишневий прошарок:

До вишень додаю цукор, розчиняю крохмаль з водою, перемішую. Варю вишні до кипіння. Охолоджую.

Сирна начинка:

Сир переминаю, додаю цукор, молоко, замішую блендером до однорідності.

Окремо збиваю холодні вершки і акуратно змішую з сирною масою.

Додаю до сир чорниці, перемішую.

На перший корж викладаю вишневу начинку і сирну.

Помадка:

Розтоплюю білий шоколад з вершками.

Накриваю другим коржем. Змащую помадкою. Ставлю пляцок на ніч в холодильник. Прикрашаю вишнями, збитими вершками, кокосовою стружкою та маком.

Смачного!

USETI – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

КОНТАКТИ

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

 

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.