Зеленський про нову кризу: Україна бореться з нестачею боєприпасів для ППО

by admin

Україна переживає найважчу кризу з моменту масштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року. ЗСУ відчувають брак боєприпасів, а системи ППО не можуть відбити російські атаки. Тим часом Москва посилює бомбардування українських міст, готуючись до нового наступу на Харків. Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню DIE WELT.

Зеленський повідомив про намір Путіна захопити Харків, оскільки для нього це великий символ. Однак Президент уточнив, що Україна робить усе можливе, щоб цього не сталося.

“Харків – одна зі столиць України, тому має велике символічне значення…Ми робимо все можливе, щоб цього не сталося”, – сказав Зеленський.

Зеленський також визнав успішність російських ударів по енергетичній інфраструктурі.

“Це має великий вплив на перебіг війни. Атаки на енергопостачання завдають величезного болю населенню та містам”, – каже глава держави.

Крім того, президент знову звернувся з проханням про озброєння, цього разу акцентуючи увагу на системах ППО. Зеленський висловив нерозуміння з приводу відмови Німеччини постачати Україні сучасні ракети Taurus, а НАТО – американські крилаті ракети ATACMS і винищувачі F-16. При цьому він зазначив, що основні надії України пов’язані з очікуваним пакетом допомоги від США, який блокують республіканці в Палаті представників.

USETI – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

КОНТАКТИ

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

 

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.