Європа має бути готовою до тривалого надання допомоги Україні, — Боррель

by admin

Європа має розуміти, що Україна, на території якої зараз триває війна на виснаження, потребуватиме допомоги протягом тривалого часу. РФ не планує зупинятися, тому підтримка Україні потрібна саме зараз.

Як повідомляє “Укрінформ”, про це у Страсбурзі під час слухань на сесії Європарламенту заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Політик зазначив, що ця війна є війною на виснаження, адже Путін продовжуватиме її, аби захопити якомога більше українських територій, знищити свободу українського народу і, ймовірно, піти далі.

Наступні тижні будуть важкими та, можливо, більш небезпечними не лише для України, а й для Європи. Саме тому європейці зараз мають посилити підтримку України.

“Ми маємо думати глибше, підготувати себе до війни, яка потребуватиме наших зусиль, наших зобов’язань, наших дій. Ми маємо підтримувати Україну, але не лише словами і не лише завтра і, ймовірно, не лише упродовж наступного року. Наше зобов’язання з підтримки України, яка воює за наші цінності та свою безпеку, вимагатиме від нас безпрецедентних дій, більшої твердості”, — зазначив Боррель.

Він наголосив, що Євросоюз зробив вже багато для підтримки України, але може зробити ще більше та в більш швидкі терміни.

USETI – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

КОНТАКТИ

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

 

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.