В країнах ЄС заморозили понад 200 мільярдів євро російських активів, – єврокомісар

by admin

В європейських країнах заморожено понад 240 мільярдів євро приватних та державних активів рф. Наразі Євросоюз працює над механізмом використання коштів для відшкодування збитків, завданих Україні.

Про це заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс під час виступу на конференції «Відновлення справедливості для України» у Гаазі.

ЄС продовжує працювати над тим, щоб спрямувати заморожені активи країни-агресорки направлені на відшкодування збитків Україні. Дискусії з цього питання тривають, зокрема, як щодо приватних, так і державних активів, зазначив він.

В країнах Європи заморожено 37 млрд євро приватних активі росіян та близько 200-208 млрд євро державних активів росії, сказав єврокомісар.

Також він очікує, що буде швидко ухвалене рішення про використання надходжень від знерухомлених російських активів. Йдеться про 2-3 млрд євро на рік.

Україна може отримати перший мільярд євро прибутку від заморожених російських активів вже в липні цього року, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Заморожені російські активи варто використати не лише на відбудову, але і на закупівлю озброєння для України, заявив міністр закордонних справ Латвії Крішʼяніс Каріньш.

ЄС вирішив залишить €5 млрд прибутку, отриманого від заморожених російських активів у 2022–2023 роках. Ці гроші збережуть у депозитарії цінних паперів Euroclear на випадок судів із росією.

USETI – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

КОНТАКТИ

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

 

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.