Росія демонструє зневагу до прав людини у війні проти України і в поводженні з власними громадянами – доповідь Держдепу

by admin

Росія продовжувала демонструвати відверту зневагу до прав людини як у своїй неспровокованій війні проти України, так і в поводженні з власними громадянами протягом останнього року, заявив Державний департамент США у своєму щорічному звіті про права людини в усьому світі.

Російські війська продовжували вчиняти численні зловживання і звірства, деякі з яких можна вважати воєнними злочинами, йдеться у звіті, в якому згадується про видачу Міжнародним кримінальним судом ордерів на арешт президента Росії Володимира Путіна й уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової за їхню роль у насильницькій депортації українських дітей до Росії.

«Були достовірні повідомлення про страти, тортури, зґвалтування і напади, внаслідок яких російськими військами були вбиті й поранені цивільні особи, а також пошкоджена або зруйнована цивільна інфраструктура, а також про воєнні злочини, у тому числі ті, що передбачають примусову депортацію або переміщення цивільних осіб, і примусове влаштування на виховання чи усиновлення українських дітей», – йдеться у повідомленні.

USETI – молоде незалежне інтернет видання українських новин. У нас в пріоритеті події, що відбулися в Україні. З величезного потоку інформації ми намагаємося вибрати тільки найважливіше, потрібне і цікаве – те, що ви, можливо, не зможете знайти на інших інтернет ресурсах.

КОНТАКТИ

Для нас дуже важливий зворотній зв’язок від Вас.

 

Якщо у вас виникли питання, ви можете написати нам.